猎学网首页 | 考试 | 问吧 | 专题 | 手机端 | 院校直通车 | 专业大全

2018高考

你现在的位置:首页 >高考 > 模拟试题 > 英语 > 正文

2017年河北高考英语阅读理解专练(九)

2017-03-31 13:03:08 点击:0 评论:0

文化教育类阅读理解。

B“I can't tell you how pleased I am to be here. I haven't seen many of you since your graduation, but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies. I have a large collection of newspaper photographs of my students. Although I haven't appeared in person, I have attended your college graduations, weddings and even the births of your children, in my imagination.”

Ms. Yates paused and started crying a bit. Then she continued:

“It was my belief that if I pushed you as hard as I could, some of you would succeed to please me and others would succeed to annoy me. Regardless of our motives, I can see that you have all been successful in your chosen path.”

“There is no greaterfort for an educator than to see the end result of his or her years of work. You have all been a great source of pleasure and pride for me and I want you to know I love you all from the bottom of my heart.”

There was a silence over the crowd for a few seconds and then someone started clapping. The clapping turned into cheering, then into a deafening roar(呼喊). Lawyers, truck drivers, bankers and models were rubbing their eyes or crying openly with no shame all because of the words from a long forgotten English teacher from their hometown.

1.What activity was organized for the school reunion?

A.Sightseeing in the park. B.A pic on the school playground.

C.Telling stories about past events.D.Graduates' reports in the old building.

2. What can be inferred from Paragraph 2?

A. Some graduates were too busy to listen to Ms. Yates' speech.

B. Many graduates disliked Ms. Yates' ways of teaching.

C. Some people got tired from the reunion activities.

D. Most people had little interest in the reunion.

3. We can learn from Ms. Yates' speech that she________.

A. kept track of her students' progress

B. gave her students advice on their careers

C. attended her students' college graduations

D. went to her students' wedding ceremonies

4. What was Ms. Yates' belief in teaching teenagers?

A. Teachers' knowledge is the key to students' achievements.

B. Pressure on students from teachers should be reduced.

C. Hardpushed students are more likely to succeed.

D. Students' respect is the best reward for teachers.

5. Which of the following can best describe Ms. Yates?

A. Reliable and devoted. B. Tough and generous.

C. Proud but patient. D. Strict but caring.

【要点综述】Barditch High School组织学生、教师重聚。在聚会上Ms. Yates的一席发言打动了所有的人。

1. C信息理解题。根据第一段中的 “Several former teachers were on hand to tell stories about the old days.”可知答案。

2. B推理判断题。根据第二段描述在Ms. Yates要开始讲话时学生们的表现可知,学生们对老师过去对他们的种种教学方式是有些反感的。

3. A信息理解题。通读Ms. Yates的发言,特别是从 “…but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies. I have a large collection of newspaper photographs of my students.”中可知答案。

4. C信息理解题。根据 “It was my belief that if I pushed you as hard as I could, some of you would succeed to please me and others would succeed to annoy me”可知答案。

5. D推理判断题。从 第二段最后一句“…made them work harder than all the other teachersbined”以及 “…I have a large collection of newspaper photographs of my students”可知答案。

【2015·新课标全国卷I】阅读理解AD

Conflict is on the menu tonight at the café La Chope.This evening, as on every Thursday night, psychologist Maud Lehanne is leading two of France's favorite pastimes, coffee drinking and the “talking cure”.Here they are learning to get in touch with their true feelings.It isn't always easy.They customers who pay just under $2 (plus drinks) per sessioncare quick to intellectualize (高谈阔论),slow to open up and connect.“You are forbidden to say ‘one feels,’ or ‘people think’,”Lehanne told them.“Say ‘I think,’ ‘Think me’.”

A café society where no intellectualizing is allowed? It couldn't seem more unFrench.But Lehanne's psychology café is about more than knowing oneself: It's trying to help the city's troubled neighborhood cafes.Over the years, Parisian cafes have fallen victim to changes in the French lifestyle?longer working hours, a fast food boom and a younger generation's desire to spend more time at home.Dozens of new theme cafes appear to change the situation.Cafes focused around psychology, history, and engineering are catching on, filling tables well into the evening.

The city's psychology cafes, which offer greatfort, are among the most popular places.Middle?aged homemakers, retirees, and the unemployede to such cafes to talk about lovers, anger, and dreams with a psychologist.And theye to Lehanne's group just to learn to say what they feel.“There's a strong need in Paris formunication”, says Maurice Frisch, a cafe La Chope regular who works as religious instructor in a nearby church.“People have few real friends.And they need to open up” Lehanne says she'd like to see psychology cafes all over France.“If people had normal lives, these cafes wouldn't exist”, she says,“If life weren't a battle, people wouldn't need a special place just to speak.But them, it wouldn't be France.”

【试题分析】文章主要讲述了法国精神咖啡馆(psychology cafes)的社会意义和功能特色,以及在法国越来越受欢迎。

1. What are people encouraged to do at the cafe La Chope?

A.Learn a new subject.

B.Keep in touch with friends.

C.Show off their knowledge.

D.Express their true feelings.

解析:细节理解题。根据第一段第三句“Here they are learning to get in touch with their true feelings.”可知在La Chope咖啡馆鼓励人们表达他们真正的情感。故选D。

答案:D

2. How are cafes affected by French lifestyle changes?

A.They are less frequently visited.

B.They stay open for longer hours.

C.They have bigger night crowds.

D.They start to serve fast food.

解析:细节理解题。根据文章第二段“Over the years, Parisian cafes have fallen victim to changes in the French lifestylelonger working hours, a fast food boom and a younger generation's desire to spend more time at home.”可知改变了年轻一代更多时间呆在家里。故选A。

答案:A

3. What are theme cafes expected to do?

A.Create more jobs.

B.Supply better drinks.

C.Save the cafe business.

D.Serve the neighborhood.

解析:推理判断题。根据第二段“Dozens of new theme cafes appear to change the situation.”可以得出答案。故选C。

答案:C

4. Why are psychology cafes bing popular in Paris?

A.They bring people true friendship.

B.They give people spiritual support.

C.They help people realize their dreams.

D.They offer a platform for business links.

解析:推理判断题。根据文章最后一段最后两句话“If people had normal lives, these cafes wouldn't exist,” she says, “If life weren't a battle, people wouldn't need a special place just to speak.but them, it wouldn't be France.”可知心理咖啡馆在巴黎受欢迎的原因在于他们给予人们精神上的支持。故选B。

答案:B

责任编辑:
img
  1. 各类大学排名
  2. 各省大学排名
  3. 专业大学排名
名次 类型 学校名称 所在省市
8 综合 厦门大学 厦门
37 工科 福州大学 福州
50 综合 集美大学 厦门
16 医药 福建医科大学 福州
16 师范 福建师范大学 福州
按类型查询

财经 工科 军事 林业 民族 农业 师范 体育 医药 艺术 语言 政法 综合

名次 所在省市 学校名称 类型
1 厦门 厦门大学 综合
2 福州 福州大学 工科
3 福州 福建警察学院 政法
4 厦门 集美大学 综合
5 福州 福建医科大学 医药
按省份查询

北京市 上海市 四川省 湖北省 广东省 吉林省 天津市 陕西省 云南省 山东省 辽宁省 更多>>

名次 专业名称 专业层次 院校
1 土木工程 本科 同济大学
1 建筑学 本科 清华大学
1 心理学 本科 北京大学
1 软件工程 本科 北京理工大学
1 临床医学 本科 上海交通大学
按专业查询

哲学 经济学 法学 教育学 文学 历史学 理学 工学 农学 医学 管理学 艺术学

猎学网2018高职招考免费专家咨询

电话:400-6869-113 在线咨询

名额有限,仅限提交资料的前1000名学生享受该服务

线

更多
  • 客服
  • QQ咨询
  • 求学登记
  • 活动
  • 返回顶部
    1. 返回顶部