猎学网首页 | 考试 | 问吧 | 专题 | 手机端 | 院校直通车 | 专业大全

2018高考

你现在的位置:首页 >高考 > 模拟试题 > 英语 > 正文

2017年河北高考英语阅读理解专练(一)

2017-03-31 13:04:00 点击:0 评论:0

阅读理解—推理判断题。

Harriet Tubman was an African-American woman who fought against slavery. She was born in 1820. She helped many people escape from slavery through the Underground Railroad. It was an organized effort to help slaves from the southern states to areas that banned slavery.

Slaves could be sold freely. Families were often separated. Harriet married a free black man named John Tubman in 1844, yet she remained a slave. In 1849, the farmer who owned her died. Then she ran to the home of a white woman who had offered to help her.

This woman told her how to reach another home where she could hide. Harriet Tubman want from place to place in this way. This was how the Underground Railroad operated. Finally, she went into the northern state of Pennsylvania. During the next ten years, she led an expanded Underground Railroad, and helped 300 slaves escape.

Harriet Tubman found another way to fight against slavery during the civil War. She went into the southern states to spy(做间谍) for the North. After the Civil War, Harriet Tubman settled in New York State. She gave speeches to raise money for better education for black Americans, worked for women's rights and sought help for older adults who had been slaves.

Harriet Tubman died in 1913. By that time, she had been recognized as an American heroine(女英雄).

What does the passage mainly tell us?

The Underground Railroad.

The history of American slavery.

Harriet's hard life and bravery.

Harriet's fight against slavery.

What can be inferred from the passage?

The Underground Railroad was a way to freedom.

Everyone knew that there was a way to free land.

Black people were cared about by many white people.

Black people looked down upon white people.

From Paragraph 4, we learn that when the Civil War broke out, Harriet .

Worked for the South

Did a lot of work for the patients as a doctor

Helped everyone to go to school

Got secret information for the North

Which of the following is NOT true according to the passage?

Harriet was recognized as a heroine.

Harriet fought against slavery in many ways.

Harriet helped only black people in her life.

Harriet helped black people to get better education.

语篇解读 哈丽特·塔布曼是个美籍非洲人,她与奴隶制度勇敢作斗争。她不仅帮助黑人,也为女权工作。

D 主旨大意题。第一段第一句是本文谈论的主题,即哈丽特·塔布曼是个美籍非洲人,她与奴录制度勇敢作斗争。

A 推理判断题。根据第三段可知,黑人奴录通过这条地下通道可以到达没有奴录制度的北方,成为自由人。C 项容易错选,第二段提到了一个白人妇女对塔布曼的帮助,但这并不能说有很多白人关心黑人。

D 推理判断题。根据第四段第二句话“… spy(做间谍)for the North.”为北方当间谍可得出答案。

C 细节理解题。根据第四段第四句话“.. worked for women's rights… ”可知,她也为女权工作,因此她不仅帮助黑人。

【2014·新课标全国卷Ⅰ 】阅读理解D

The National Gallery

Description:

The National Gallery is the British national art museum built on the north side of European art ranging from 13th?century religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh.The older collections of the gallery are reached through the main entrance while the more modern works in the East Wing are most easily reached from Trafalgar Square by a ground floor entrance Layout.

The modern Sainsbury Wing on the western side of the building houses 13th?to 15th?century paintings, and artists include Duccio, Uccello, Van Eyck, Lippi, Mantegna, Botticelli and Memling.

The main West Wing houses 16th?century paintings, and artists include Leonardo da Vinci, Cranach, Michelangelo, Raphael, Bruegel, Bronzino, Titan and Veronest.

The North Wing houses 17th?century paintings, and artists include Caravaggio, Rubens, Poussin, Van Dyck, Velazquez, Claude and Vermeer.

The East Wing houses 18thto early 20thcentury paintings, and artists include Canaletto, Goya, Turner, Constable, Renoir and Van Gogh

Opening Hours:

The Gallery is open every day from 10am to 6pm (Fridays 10am to 9pm) and is free, but charges apply to some special exhibitions.

Getting There:

Nearest underground stations: Charing Cross (2minute walk).Leicester Square (3minute walk), Embankment (7minute walk), and Piccadilly Circus(8minute walk).

【试题分析】本文是一篇说明文。主要介绍了英国国家美术馆的展品以及这个展馆的布置、开馆的时间等情况。

1.In which century's collection can you see religious paintings?

A.The 13th B.The 17th

C.The 18th D.The 20th

解析: 细节理解题。根据第一段中的ranging from 13thcentury religious paintings to...可知人们可以在这里看到13世纪的宗教图画。B、C、D三项中的图画都没有涉及religious这个词。

答案:A

2. Where are Leonardo da Vinci's works shown?

A.In the East Wing.

B.In the main West Wing.

C.In the Sainsbury Wing.

D.In the North Wing.

解析:细节理解题。由第三段中的The main West Wing houses 16thcentury paintings,and artists include Leonardo da Vinci...可知,达·芬奇的作品可以在the main West Wing中看到,因此选B。其他几个地方都没有展出达·芬奇的画。

答案:B

3.Which underground station is closest to the National Gallery?

A.Piccadilly Circus.

B.Leicester Square.

C.Embankment.

D.Charing Cross.

解析:细节理解题。根据最后一段中的Nearest underground stations:Charing Cross(2minute walk)...可知,Charing Cross离国家美术馆只有步行2分钟的路程,其他几个地方离国家美术馆的距离都比Charing Cross远。

答案:D

责任编辑:
img
  1. 各类大学排名
  2. 各省大学排名
  3. 专业大学排名
名次 类型 学校名称 所在省市
8 综合 厦门大学 厦门
37 工科 福州大学 福州
50 综合 集美大学 厦门
16 医药 福建医科大学 福州
16 师范 福建师范大学 福州
按类型查询

财经 工科 军事 林业 民族 农业 师范 体育 医药 艺术 语言 政法 综合

名次 所在省市 学校名称 类型
1 厦门 厦门大学 综合
2 福州 福州大学 工科
3 福州 福建警察学院 政法
4 厦门 集美大学 综合
5 福州 福建医科大学 医药
按省份查询

北京市 上海市 四川省 湖北省 广东省 吉林省 天津市 陕西省 云南省 山东省 辽宁省 更多>>

名次 专业名称 专业层次 院校
1 土木工程 本科 同济大学
1 建筑学 本科 清华大学
1 心理学 本科 北京大学
1 软件工程 本科 北京理工大学
1 临床医学 本科 上海交通大学
按专业查询

哲学 经济学 法学 教育学 文学 历史学 理学 工学 农学 医学 管理学 艺术学

猎学网2018高职招考免费专家咨询

电话:400-6869-113 在线咨询

名额有限,仅限提交资料的前1000名学生享受该服务

线

更多
  • 客服
  • QQ咨询
  • 求学登记
  • 活动
  • 返回顶部
    1. 返回顶部