猎学网首页 | 考试 | 问吧 | 专题 | 手机端 | 院校直通车 | 专业大全

2018高考

你现在的位置:首页 >高考 > 模拟试题 > 英语 > 正文

2017年河北高考英语阅读理解专练(二)

2017-03-31 13:04:08 点击:0 评论:0

阅读理解—推理判断题。

When most of us hear the word chocolate. the verb thates to mind is probably ”eat”|, not “drink”, and the most proper adjective would seem to be “sweet”. But for about 90 percent of chocolate's long history, it was strictly a beverage(饮料), and sugar didn't have anything to do with it.

The Origin of Chocolate

Many modern historians have estimated that chocolate has been around for about 2,000 years, but recent research suggests that in may be even older.

In the book The True HISTOUY OF Chocolate, authors Sophie and Michael Coe prove that the earliest linguistic(语言学的) evidence of chocolate consumption dates back three or even four thousand years.

Valuable and Fashionable Chocolate Beverage

It's hard to discover exactly when chocolate was born, but it's clear that in was cherished from the start. For several centuries in pre-modern Latin America, cacao beans were considered valuable enough to use as currency. 100 beans could purchase a good turkey hen, according to a 16th-century Aztec document.

Sweetened chocolate didn't appear until Europeans discovered the Americas and sampled(品尝) the native cuisine . Chocolate didn't suit the foreigners' taste at first—one described it in his writings as “a bitter drink for pigs” —but once mixed with honey or cane sugar, it quickly became popular throughout Spain. By the 17th century, chocolate was a fashionable drink throughout Europe, believed to have nutritious, medicinal functions. But it remained largely a privilege of the rich until the invention of the steam engine made mass production possible in the late 1700s.

The Birth of Solid chocolate

In 1828, a Dutch chemist found a way to make powdered chocolate. His product became known as “Dutch cocoa”, and it soon led to the creation of solid chocolate. In 1847, Joseph Fry created the first modern chocolate bar. By 1868, a littlepany called Cadbury was marketing boxes of chocolate candies in England. Milk chocolate hit the marked a few years later.

Prosperous Chocolate Industry

In America, chocolate was so valued during the Revolutionary War that it was used instead of wages . Even now, statistics show that the humble cacao bean is still a powerful economic fore. Chocolate manufacturing is a more than 4-billion-dollar industry in the United States, and the average American eats at least half a pound of the stuff per month.

The earliest chocolate was most probably .

A dish B. a drink C. a bar D. a candy

It can be inferred from the passage that .

The history of chocolate is at most 4,000 years.

People around the world could buy things with chocolate

Chocolate was well paid attention to since it was born

An American at least eats a pound of chocolate per month

Why did chocolate suit the Spanish's taste so quickly?

Because chocolate was so tasty and bitter.

Because chocolate was believed to be a source of nutrition.

Because chocolate was sweetened with honey of cane sugar.

Because chocolate became a fashionable beverage.

Which one shows the correct order according to the time of their appearing?

Chocolate beverage→chocolate bar → chocolate candies→ milk chocolate

Chocolate bar→ chocolate beverage→ chocolate candies→ milk chocolate

Chocolate bar→ chocolate candies→ milk chocolate → chocolate beverage

Chocolate beverage→ chocolate candies→ chocolate bar → milk chocolate

语篇解读 本文是说明文,讲述了巧克力的简单历史。

B 细节理解题。根据首段可知,人们普遍认为巧克力是用来吃的,而且是很甜的,然而巧克力在发展史上大部分的时间是一种苦涩的饮料。故选B

C 推理判断题。 根据第四段中的首句“… but it's clear that it was cherished from the start.”可知巧克力从诞生起就受到人们的珍爱。故选C

C 推理判断题。由第五段的第二句“… but once mixed with honey or cane sugar, it quickly became popular throughout Spain.” 可知巧克力饮料被混合蜂蜜或蔗糖变甜以后,就迅速爱到西班牙人的欢迎。故选C。

A 推理判断题。由文章叙述巧克力历史的过程可知巧克力饮料是最早的形式再根据倒数第二段中三个事件发生的顺序和首段一句可知A项是按时间顺序叙述巧克力的演变史。

(2016高考阅读理解)阅读下列短文,从每题所给的选项中选出最佳选项。

Western New Bridge Library Announcement

Shortened Library Hours for Spring Break

Library Hours have been shortened to 7 hours a day (9:00 am-4:00 pm) for Spring Break from March 21 to March 30. Coming Events On Monday,March 21,at 10:30 am,Scott Sutton,a children’s writer,will tell stories to kids over seven.Sutton’s attractive style will surely inspire everyone present!

At 1:00 pm,on March 23,the Georgetown musicians will present an Irish folk concert,which will be entertaining for the entire family.Come for the music and stay to check out some relevant books for the rest of the week!

On Thursday,March 24,at 2:00 pm,the annual Children’s Gathering will take place in Room 201,the secondfloor.Pick up an invitation in the Children’s Room and return your RSVP(回复) to reserve your seat at the table by 3:00 pm on Wednesday,March 23.Only children are allowed in the Gathering.

At 10:30 am,on Friday,March 25,Enzo Monfre of the kids’ science show,Enzoology,will bring Fossils alive!Surely Enzo will take the audience back in time,deep beneath the surface of the earth,to uncover the mysteries of killer dinosaurs,and more.Enzo recently appeared on the Ellen DeGeneres Show and see him in the library! Please note:In case of emergency,please call the Help Desk at 9263736 and follow the procedures outlined on the voice message.The calldown service is staffed 24 hours a day,7 days a week for emergencies.The Help Desk supplies service to you all the year round!For questions about all these,please contact hld@wnbl.org. Come for the great Fun;Stay for the relevant Books! 1.To attend the annual Children’s Gathering,one has to .

A.buy a ticket

B.apply in advance

C.make a reservation

D.contact the calldown service

2.The Help Desk in this library supplies service .

A.during the daytime

B.after 22:00 pm every day

C.till the end of the Spring Break

D.in case of emergency

3.We can learn from the passage that children can .

A.attend all the activities with their parents

B.borrow some relevant books for the activities

C.participate in the activities from 8:00 am to 4:00 pm

D.choose only one of the activities according to their interest

1.C[根据文章的“Pick up an invitation in the Children’s Room and return your RSVP to reserve your seat at the table by 3:00 pm on Wednesday,March 23.”可知,参加这个活动要先预约,然后接到回复再参加。]

2.D[根据文章的最后一部分“In case of emergency,please call the Help Desk at 9263736 and follow the procedures outlined on the voice message”可知,遇到紧急情况可以向the Help Desk求助。]

3.B[结合文章的“Come for the music and stay to check out some relevant books for the rest of the week!”可知,孩子们可以在这里借阅相关的书。]

责任编辑:
img
上一篇:2017年河北高考英语阅读理解专练(一)
下一篇:没有了
  1. 各类大学排名
  2. 各省大学排名
  3. 专业大学排名
名次 类型 学校名称 所在省市
8 综合 厦门大学 厦门
37 工科 福州大学 福州
50 综合 集美大学 厦门
16 医药 福建医科大学 福州
16 师范 福建师范大学 福州
按类型查询

财经 工科 军事 林业 民族 农业 师范 体育 医药 艺术 语言 政法 综合

名次 所在省市 学校名称 类型
1 厦门 厦门大学 综合
2 福州 福州大学 工科
3 福州 福建警察学院 政法
4 厦门 集美大学 综合
5 福州 福建医科大学 医药
按省份查询

北京市 上海市 四川省 湖北省 广东省 吉林省 天津市 陕西省 云南省 山东省 辽宁省 更多>>

名次 专业名称 专业层次 院校
1 土木工程 本科 同济大学
1 建筑学 本科 清华大学
1 心理学 本科 北京大学
1 软件工程 本科 北京理工大学
1 临床医学 本科 上海交通大学
按专业查询

哲学 经济学 法学 教育学 文学 历史学 理学 工学 农学 医学 管理学 艺术学

猎学网2018高职招考免费专家咨询

电话:400-6869-113 在线咨询

名额有限,仅限提交资料的前1000名学生享受该服务

线

更多
  • 客服
  • QQ咨询
  • 求学登记
  • 活动
  • 返回顶部
    1. 返回顶部